Pengalaman di awal kehamilan.

Syukur Alhamdulillah, kini tarikh pernikahan dengan husband sudah pun hampir mencecah 2 tahun perhubungan sebagai husband & wife. Namun baru-baru ini kami mendapat berita yang amat tidak dijangkakan.

Setelah hampir 2 tahun perkahwinan, Allah telah memberikan kami berdua rezeki dengan kedatangan org ketiga. Ehhh..jangan salah faham dulu tau. Orang ketiga yang kami maksudkan adalah aku disahkan pregnant untuk 10 minggu.

Selama ini asyik dengar pasangan lain aja yang menerima berita mcm nie. Tapi terima kasih kepada Mr. Husband sbb sentiasa believe on me and no pressure at all and we enjoyed being honeymoon couple since kami married pada tahun 2015.

Sekarang nie, memang dah mula mual dan pening which is people called as "Morning Sickness"but for me more like "Evening Sickness". Eh kes macam ni pun ada ke? Yes ada and it is happen to me now.

Please pray for me and hopefully this September will meet you little baby. :)

p/s : until then tunggu post seterusnya . 😗

Alhamdulillah..Akhirnya impian arwah abah terlaksana

Assalamualaikum,

Fuhhh..rasanya dah berhabuk laa blog ak ni.. Tapi finally dah rasa berkelapangan untuk menulis  post dalam blog ni.. Kali nie post adalah untuk aku berkongsi rasa syukur dan gembira sebab... one of my arwah abah's wish has been fulfilled.

Eh, apa je wishlist tu..

Drum rolls..

*
*
*

 Akhirnya aku berjaya juga menamatkan zaman persekolahan yang terasa berkurun lamanya.. hahaha Alhamdulillah akhirnya aku berjaya mendapatkan Master in Software Engineering di UPM.

Starting since 2012, after a few months habis aje degree terus decide nak sambaing belajar.  Salah satu sebabnya nnt bila da kerja stop belajar, mulalah fizikal dan mental ni liat sangat nak belajar. Tapi Alhamdulillah, berkat doa mak dan arwah abah, aku ditakdirkan untuk sambung belajar.

Bila dah masuk satu lagi peringkat baru dlm study ni, mmg suasana pun lain. Belajar Master dan Degree memang banyak sangat beza dari setiap angle. Sebab mostly student ramai yang dah kerja dan ramai yang dah kahwin. Kekadang tu, dalam kelas ada yg bawak anak, mungkin time tu tak ada sapa nak jagakan.

Tapi Alhamdulillah, boleh biasakan diri even masa sambung belajar ni kerja. Waktu pagi 7.30 pagi - 4.30 ptg kerja di Kuala Lumpur dan 6.30 petang sampai 9.30 malam terus ke kelas di UPM. Kalau semangat tak kuat memang boleh jadi separuh jalan laa jawabnya. Tapi setiap kali nak give mesti teringat pesan arwah abah, belajar biar sampai menara gading sebab pelajaran je dapat mengubah kehidupan dan dalam masa sama dapat pahala. Terima Kasih Abah.

Walaupun sekarang abah dah pergi buat selamanya, setiap pesanan abah akan tetap aku ingat sampai bila-bila even ada anak-anak nanti pun ak akan ingatkan kat dorg betapa pentingnya belajar even ramai org sekeliling kata buat apa nak belajar kalau kerja pun biasa-biasa je.. Betul, belajar tinggi tapi kerja biasa-biasa je. Tapi at least tu beza kau dengan orang yang lain.. 


Insyallah bulan November 2015 aku secara rasminya graduan lagi sekali.

p/s: ** Aemy, aku tgg ko untuk sama-sama kita naik pentas dan ambik segulung sarjana. Insyallah. Amin. #bff

** Buat kawan-kawan di UPM, FSKTM terima kasih ajak dan ajar dlm study group.

** Buat kak Zura a.k.a Aju sekeluarga terima kasih ikhlas daripada hati sebab sudi membantu aku preparation untuk VIVA. Dah laa akk kat London, siap skype bagai..hehehe.. Memang kenangan terindah. Insyallah kita sambung PHD sama-sama.

** Terima kasih kepada Asna Azmi dan Aemy Ismail sebab membantu dan bersengkang mata untuk aku.

** Terima Kasih kepada lecturer di UPM yang sangat banyak membantu dan memang semua supporting bila mengajar dan bagi markah.. Memang sayang sangat semua kelas yang ak pernah masuk.

Alhamdulillah, sekeliling aku semua yang ingin lihat aku berjaya dan sanggup membantu tanpa mahukan balasan. Semoga Allah S.W.T membalas jasa kalian.


I Love Shop at Astro Go Shop @ Channel 118


I love to #ShopatGOShop

Hi semua..pernah dengar pasal Astro Go Shop. Of course pernah kan. Korg boleh shopping masa ddk depan TV, boleh shopping sambil pakai baju tidur, boleh shopping sambil baring dan pembelian boleh dilakukan 24/7...Tak perlu nak introduce panjang lebar kan sbb antara korg mesti pernah ada pengalaman beli barangan daripada Astro Go Shop. Ada pelbagai barangan yang Astro Go Shop tawarkan..Semuanya macam nak beli je tambahan bila tgok cara host Astro Go Shop kenalkan produk yang dorg offer.

 Cara pembelian semudah ABC :-

1.         Dail talian bebas tol 1 800 82 0088 untuk tempah dan beli produk Astro Go Shop.
2.         Operator akan angkat, seterusnya operator tu akan minta butiran seperti NAMA PENUH,     
            ALAMAT DAN CARA PEMBAYARAN.
3.         Selesai melakukan bayaran, produk Astro Go Shop akan dihantar terus ke alamat anda.
4.         Produk Astro Go Shop juga boleh dibayar ketika sesi penghantaran, cash on delivery (COD).

Cara pembayaran pun pelbagai:-

1. Kad kredit / debit
2. Tunai semasa penghantaran
3. Pelan pembayaran mudah melalui kad kredit
So, jom ke Channel 118 skrang dan buat pembelian korg dengan Astro Go Shop  dan boleh beli pada bila-bila masa sbb Astro Go Shop 24/7.

Shop at Astro Go Shop​

@shopatgoshop

Bag of Love for April (Unzipping Tea Party )

Hai everyone..this time I wanna share with u ollz about the bag of love that I received. It's a April edition for the bag of love..

When I received this bag, I'm very excited because it is the first time I got a bag of love..Before this I just saw my friends have it but this time, I also having it..yeayyyy..



See this one..If you becoming me, I'm sure your eyes will become shining..In just one lovely green bag, you can have many items plus voucher for facial.. Okay, I will share with all of you what item I have.. let's start girls...

(1) Definite Contour Brush, Full-Size, RM88

This brush is for using on the face to apply it, blend or contour powder products. When first time I tried using it, It's felt very soft and it's also ease me to blend my make up for finishing. It is not so big neither too small..For me, it is very nice size for my daily using. <3 p="">

(2) Nuxe Brightening BB Cream SPF30/PA+++, 30ml, RM 120

This Brightening BB cream containing SPF30/PA+++ which can protect your skin from radiation of the sunlight.In addition, your skin also will becoming more brightening because this cream have the brightening formula.It also can unifies, diminishes the appearance of dark spots, beautifies and at same time will make your skin moisturizes and having a balance pH for your face skin.

How to apply?
Dot a pea-sized amount on forehead, nose, chin and cheeks then blend the cream in gently

(3) Decleor Hydra Floral Moisturising Cream, 50ml, RM271

It is a hydra floral anti-pollution cream. It is also can moisturizing your skin, the smell very fragrant and makes your skin looks fresh when you wear it.

Not to forget that I also received a voucher from DECLEOR for the signature Aromaplasty Facial ( number 7 from the picture) for only RM98 from np: RM 230 for 1 hr 45 mins. What a great experience I had that day when I went to the spa.. Thanks Decleor from Paris, world leading aromatherapy skin care.

How to apply?
Apply it in the morning and evening to cleansed face and neck.

(4) The Body Shop Quiet Night Dreamy Pillow & Body Mist, 100ml, RM59

First time I opened the bottle, the smell is very nice and makes me feels so good. Then when I applying it to my pillow and body, I felt like I'm in the Thai Spa Massage. Yes! it is very worth to try as it also suitable for everyone who want to have a good sleep and having a sweet dream. This spray are containing the Jujube date extract, community trade Camomile and blended essential oils. 

How to apply?
Spray onto the body, pillow or sheets before bedtime.

(5) Phytojoba Intense Hydrating Shampoo/ Pytovolume Volumizing Shampoo/ Phytocitrus Restructuring Shampoo, 200ml, RM88

This shampoo is created to voluminous hair for fine fine hair. This shampoo makes my hair smell good all days, makes my hair smooth and manageable. Seriously, I love to having this shampoo and want ti have it on big size.

How to apply?
Applying it ob your wet hair, apply enough to create into a lather then rinse it.

(6) Burt's Bees Richly Replenishing Cocoa & Cupuacu Butters Body Lotion, 170ml, RM62.80

 This moisturizing cream is a 24-hour moisturization, richly replenishing. It is from the cocoa and cupuacu butter for body lotion (dry skin). It is also 99% natural, no animal testing and 75% post-consumer content. When I read the ingredients, it is contain many good ingredients such as seed oil, coconut, rosemary and many more. Can you imagine you applying into your skin and it smells very fragrant.

How to apply?
Apply liberally to body as needed


See, can you imagine how exciting I am to received this bag of love and I want to have the next edition of the bag of love..yeayyy.. xoxoxo





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...