Madagascar 3: Europe's Most Wanted (2012)

I like to move it, move it (3x). Ya like to move it.. Wow siapa yg tak tahu lagu nie memang nampak sangat tak follow cerita Madagascar kan.. 


Pada hari selasa minggu lepas, Churp Churp sekali lagi dengan berbesar hati nak beri kepada 30 blogger untuk exclusive premiere screening filem Madagascar 3 : Europe's Most Wanted (2012). Memang lawak gila wa cakap sama lu..haha. Memang tak bosan gak laa kalau tonton filem ni dengan sesiapa pun dari kanak-kanak kecil sampai laa kepada mak bapak anak ke datuk dan nenek  sekali ke. Sebab filem ini memang sesuai untuk tontonan seisi keluarga.

Pada hari tersebut, ak bawak si dia sebagai peneman untuk menonton wayang filem ni. Kalau nak di ikutkan laa, melalui beberapa pengalaman yang lepas, mamat ni langsung tak layan cerita omputih. Bila start je filem tu, terus lentok, tambah air-cond kat wyng Mid Valley memang sejuk teramat dah tu baru lepas makan, haha memang masa yang sesuai untuk si mamat ni tidur. Tapi nampaknya, ramalanku sesat belaka. Yelah, awok ingat dia akan tidur tangkap leleh, ghupenya tidak! ahaha.. Dia pun layan jugak cerita Madagascar ni. Siap gelak over2x gitu..hahaha.

Sypnosis filem ni adalah begini... 

Filem yang ketiga dalam siri Madagascar adalah mereka berempat akan menyertai sarkas perjalanan yang akan menuju ke Eropah sebelum mereka akan tiba di New York. Semasa dalam perjalanan untuk ke eropah itu, pelbagai dugaan dan juga pengalaman suka dan duka telah berlaku. Ditambah pula mereka telah menipu sekumpulan haiwan yang membawa mereka ke dalam dunia sarkas itu semata-mata untuk Alex, Marty, Melman dan Gloria pulang ke New York. Selain itu juga, watak penangkap haiwan iaitu Captain Chantel DuBois yang sedaya-upaya untuk menangkap Alex untuk dijadikan koleksi peribadinya.

Generally, filem ini berhak untuk dapat 4 bintang.. :):) 

p/s: Thank You Churp Churp dan juga diucapkan Happy Birthday kepada TimothyTiah yang menyambut hari jadi pada hari di mana sama dengan hari tayangan Madagascar.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...